Benim C# Object Kullanımı Başlarken Çalışmak



Sınıflar soyut olarak bildirilebilir; başka bir deyişle bir veya henüz bir araba yöntemin uygulaması yoktur. Soyut sınıfların örneği elden oluşturulamasa da, yarım yamalak uygulamayı sağlayan sair sınıflar midein temel sınıflar olarak görev yapabilir.

Property’ler çaykara kodun kıytırık bir syntax kullanarak metot çağırmasına destur verir. CLR dü çeşit property sunar: parametresiz property, olağan property olarak adlandırılan, ve her dilde adı farklı olan parametreli property. Örneğin C#’ta parametreli property’lere Indexer denir.

Object dershaneı, nesneler arası iletişimi katkısızlar. Bu sayede, farklı türdeki nesneler ortada done verişi ve işbirliği mimarilabilir. Nesneler arası bildirişim, programların modüler ve genişletilebilir olmasını sağlar.

Compiler kendisi bir property adında bir private field oluşturur. Bu biçim property’lere Auto-Implemented property denir. Bu da C# dilinin katkısızladığı avantajlardan birisi. Horda iki farklı yararlanmaı gösterelim.

seçerek yeni bir pınar dosya oluşturun. Her iki araçta da dosyayı sınıfıyla eşleşecek şekilde adlandırın: InterestEarningAccount.cs

// The following statement causes a compiler error: Operator // '*' cannot be applied to operands of type 'object' and // 'object'.

Mafevkdaki yararlanma, C# Object Kullanımı sık sık karşılaşmış olduğumız bünyeya benziyor. Temelı durumlarda sınıflara, elan nesne oluşturulurken parametre gönderilmesi gerekebilir. Bu durumda nesne oluştururken süflidaki şekilde bir kullanma gerçekleştirilir:

Şimdi burada Buttona tıkladığımızda listbox’a eklenecek olan selen MyShape klasındaki boş string ifadesi bileğil, MyCircle sınıfındaki “Drawed Circle” ifadesidir.

Bu alanda veya başka bir alanda, benim ve sair yardımcı insanların paylaşımlarına lütfen acizliğiniz ve ezikliğinizle yaklaşmayınız. İzin istemek, benim hükmüm şeşna girmeniz mazmunına gelmemektedir.

Sınıflardaki olayların yönetilmesi karınin event anahtar kelimesinin eklenmesi faydalı olacaktır.

Bu mimariya derece oluşturduğumuz bütün nesnelerin Heap kısmında bulunduğunu söylemiştik. Halbuki Stack kısmında struct örgüsında nesneleri tutabilmekteyiz.

WordWrap:İlgili Texbox'daki tasarların stabil devam edilmesini yada bi zir satıra geçmesini ayarlar.

Mesele burada dü tane nesnenin oluşturulması değil, Singleton paternine rağmen çabucak bir küme nesnenin oluşturulabilme ihtimalidir. Bunun sebebi, Singleton dizaynını uyguladığımız sınıfa yapılan talepler farklı Threadlar üzerinden gerçekleştiriliyorsa eğer ‘nesne == null’ denetlemeüne T eskiden yekten bir tomar(n sayı) dileme ulaşabilmekte(belki) ve bu eşzamanlı ulaşan taleplerin her biri ‘true’ olarak if koşullarından geçerek nesne üretim scopeuna erişebilmektedirler. Daha hakikat bir ifadeyle erişebilme ihtimaline sahiptirler.

C Sharp Eğitim bilimi Seti eğitimi sayfasına karşılamak sinein tıklayınız. Derslerime özel olarak hazırladığım Github Projeme bu ilişkidan ulaşabilirsiniz… Bu öğüt midein hazırlanan projenin kodlarına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *